A 2021es szalagavatás után, augusztus 1-jén ünnepélyes keretek között felavatták a marosvásárhelyi olimpiai fedett uszodát. Az otopeni-i után ez az ország legnagyobb és legkorszerűbb létesítménye, amely a vízi sportokat szolgálja. A megismételt ünnepi esemény ezúttal majdhogynem politikamentesen zajlott.

Hétfőn délelőtt a plakáton szereplő 10 órához képest csak 11-kor hangzott el az első rajtjel, amely Marosvásárhely új olimpiai fedett uszodájában felcsendült.

Ezúttal a Budapestről késéssel érkező Novák Eduárd sportminiszterre vártak a szervezők, a versenyzők, újságírók, meghívottak és a lelátón helyet foglaló érdeklődők, de az egy órás késéstől eltintve sikeresen zajlott. A megnyitó napja a sportolókról szólt: úszókról, vízi balettezőkről és vízilabdázókról.

Keddtől pedig a közönség is birtokba veheti a sportbázist, ahova a kétórás belépő 25 lejbe kerül.

A sajtónak nyilatkozva a miniszter örömének adott hangot, hogy végre sikerült elhárítani az összes jogi akadályt és megkezdeni rendeltetésszerűen használni az uszodát.

Adatok a sportlétesítményről A marosvásárhelyi olimpiai uszoda Horváth Miklós által 2010-ben véglegesített terv alapján épült. Mivel típustervről van szó, lényegében a Dinamo fővárosi uszodájának korszerűsített mása. 50 méteres medencéje tíz pályával, a bemelegítésre szánt 25 méteres öt sávval rendelkezik. A lelátón mintegy 800 néző foglalhat helyet. Az állami alkalmazások befagyasztása előtt a Mureşul SK-nak sikerült 14 személyt leszerződtetnie, de Cosmin Pop igazgató reméli, hogy szeptembertől teljes személyzettel dolgozhat. Addig viszont az uszoda mindössze napi nyolc órát tart nyitva.