2022. augusztus 30-án rendezték meg a Peer to Peer – P2P – Mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi inklúziójának és társadalmi szerepvállalásának erősítése a kortárs segítés erejével című projekt zárórendendezvényét Székelykeresztúron.

A projekt 2019-ben indult, amelyben a résztvevő szervezetek a székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány, a magyarországi Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, valamint a szlovákiai Szövetség a Közös Célokért társulás voltak. Ezeknek a szervezeteknek a segítségével 18 mozgásukban korlátozott fiatal kortárs segítőknek lettek kiképezve, ami által tovább tudják adni a megszerzett készségeket és kompetenciákat olyan kortárs fiataloknak, akikkel kapcsolatba kerülnek és egy közösen megfogalmazott ügyet tudnak erőforrásaikkal támogatni.

A résztvevők, meghívottak kipróbálhatták a felállított Ability Parkot, ahol próbára tehették magukat megváltozott képességűként is, észleléssel, érzékeléssel, illetve a mozgással kapcsolatos tevékenységekben is. Kipróbálhatták, hogy milyen megváltozott hallás, látás, vagy mozgáskorlátozottként megélni egy-egy élethelyzetet.

A programot egy kötetlen beszélgetéssel zártuk, amelyen a vendégek a mozgássérülésekkel kapcsolatos problémákra próbáltak együtt megoldásokat keresni, valamint újabb közös tervek, célok fogalmazódtak meg.