Udvarhelyszéken Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Szentegyházán és további két vidéki településen sem az RMDSZ polgármesterjelöltje nyert a vasárnapi helyhatósági választásokon – közölte a szövetség széki elnöke.

Egyetlen udvarhelyszéki városban sem szereztek mandátumot az RMDSZ polgármester-jelöltjei, illetve Felsőboldogfalván és Kápolnásfaluban is hasonló a helyzet – közölte Bíró Barna Botond, az RMDSZ széki szervezetének elnöke, az eddig birtokába került információkra hivatkozva. Mint mondta,a legfájóbb pont számukra talán Székelykeresztúr – itt Koncz Hunor-János az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltje nyert –, ahol Rafai Emil indult újabb mandátumért a szövetség színeiben.
A szentegyházi, ugyanakkor a kápolnásfalui eredményre némileg számítottak és Felsőboldogfalván is veszélyes volt a helyzet az RMDSZ szemszögéből. „Kár, hogy Sándor Józsefnek, aki már harminc éve vezeti Felsőboldogfalva községet, így ért véget a polgármesteri karrierje” – fogalmazott. Itt ugyanis egy független jelölt nyert, akivel vélhetően jól együtt tud majd dolgozni az RMDSZ – jegyezte meg. Jó eredménynek ítéli ugyanakkor a parajdi (Nyágrus László), a siménfalvi (Nagy János) és a bögözi (Ülkei Zoltán) győzelmüket, ahol új jelöltek ülhetnek a polgármesteri székbe.