Hétfőtől lehet benyújtani a beiratkozáshoz szükséges iratcsomókat a székelyudvarhelyi városi bölcsődéhez: a járványügyi helyzetre való tekintettel online is lehet iratkozni – tájékoztat Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A kitöltött és a szkennelt dokumentumokat a lukacs_kinga@yahoo.com e-mailcímre várják. Akinek nem áll módjában online küldeni a dokumentumokat, az intézmény Függetlenség rút 39. szám alatti székhelyén is benyújthatja a dossziét naponta 9 és 14 óra, illetve július 15-én, szerdán 14 és 17 óra között. Arra kérik a szülőket: előre kitöltött dokumentumokkal érkezzenek a helyszínre, hogy ne alakuljon ki torlódás.

Ami az iratcsomóba kell

Beiratkozni július 20-áig lehet, az eredményeket július 24-én függesztik ki. A beiratkozáshoz szükséges dossziéban több dokumentumnak is szerepelnie kell: szükséges a gyerek születési bizonyítványának másolata, valamint a kiskorú testvér születési bizonyítványának másolata (amennyiben van kiskorú testvér); mindkét szülő vagy törvényes gyám személyi igazolványának másolata, a házassági bizonylat másolata, fizetésigazolás mindkét szülő részére, 6 hónapra visszamenőleg, a gyermeknevelési juttatás jogosultságát igazoló határozat másolata; a helyi polgármesteri hivatal által kibocsátott pénzügyi igazolás arról, hogy folyó év június 30-áig nincsenek tartozásai a szülőknek, illetve a beiratkozási kérés két nyelven, valamint nyilatkozat a leadott iratokról és ideiglenes lakcím esetén saját felelősségre kitöltött nyilatkozat.

Az orvosi papírok kiállításához szükséges nyomtatványokat a polgármesteri hivatal honlapjáról lehet letölteni: a dossziéban szerepelnie kell a háziorvos által kiállított orvosi igazolásnak, járványügyi igazolásnak, valamint az oltási naplónak is, illetve az évkezdés előtt garat- és székletvizsgálatot is kérnek minden kisgyerektől. Fontos tudni, hogy például az orvosi papírok bármelyikének a hiánya kizáró jellegű a felvételkor. Kizáró jellegű kritériumok A városi bölcsőde vezetősége ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy nem veszik figyelemben a nem székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkező szülő/szülők kérvényét, illetve azon szülő/szülők kérvényét, akiknek adóhátralékuk van a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala felé. Bővebb információkat a 0756-657 521-es és 0788-639 286-os telefonszámokon lehet igényelni.