Előadás jellegű, hat-hat alkalmas pótérettségi-felkészítőt hirdet a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ román nyelv és irodalomból, valamint matematikából. Habár a kiscsoportos, interaktív felkészítő előnyeit is ismerik a kezdeményezők, jegyezte meg az igazgató, az online forma előnye, hogy sokkal több részvevőt fogadhatnak. A részvétel egyébként regisztrációhoz kötött, az ebbéli szándékot július 22-éig lehet jelezni a SZÉK honlapján vagy Facebook-oldalán.

”Elsősorban a három székelyföldi, tehát Hargita, Kovászna és Maros megye diákjait várjuk, ellenben nem zárkózunk el akkor sem, ha esetleg máshonnan is lesznek jelentkezők” – tette hozzá Ilyés Ferenc, a SZÉK ügyvezető igazgatója. A felkészítő július 27. és augusztus 14. között zajlik, a programot úgy szervezték, hogy a vizsgát megelőzően legyen a legintenzívebb az órák menete.

Tantárgyanként 12 órányi felkészítő

A felkészítő július 27. és augusztus 14. között zajlik, a programot úgy szervezték, hogy a vizsgát megelőzően legyen a legintenzívebb az órák menete. Az első román irodalom és nyelv felkészítőt július 27-én, hétfőn 9-11 óra között, az első matematika felkészítőt július 28-án, kedden17.30 és 19.30 között tartják. A további előadások időpontjának leszögezésében rugalmasak vagyunk, a tanárok és a diákok visszajelzései alapján dől majd el, hogy délelőtt vagy délután zajlanak majd az órák – tudtuk meg. A bejutás egyébként a jelentkezés sorrendjében történik. További technikai vagy egyéb jellegű kérdéseket a sebestyen.renata@szek.ro e-mail címre lehet elküldeni, vagy a 0769-019 495-ös telefonszámon lehet érdeklődni.