Kék fénnyel világítják meg a parlament épületét és a Cotroceni-palotát a gyermekek jogainak világnapja alkalmából. A képviselőház az UNICEF-fel együttműködésben így ünnepli, hogy harminc évvel ezelőtt írták alá a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amely az egyik legratifikáltabb nemzetközi szerződés.Az esemény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekjogok megismerésének és tiszteletben tartásának fontosságára.

Az Államelnöki Hivatal is csatlakozik az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek a gyermekek jogainak betartására felszólító kampányához és a Cotroceni-palotát is kék fénybe borítják.

Hasonlóképpen járnak el világszerte több ikonikus épület esetében, kék fénnyel világítják meg többek között az Európai Parlamentet Brüsszelben, a sanghaji tornyot Kínában, a Pantheont Franciaországban.

Nem csak egy kivilágitott épülettel mennek el a dolog mellett de
A képviselőház és az UNICEF Románia 2013-ban a partnerségi megállapodást kötött a két intézmény közötti együttműködésről a romániai gyermekek érdekében, amelynek révén vállalta, hogy támogatja a gyermekek jogainak tiszteletben tartását, életbeültetését és nyomon követését Romániában, azok előmozdítását a régióban és a szerte a világon, beleértve országos és nemzetközi rendezvények szervezését.