Oktat, nevel, utat mutat és gyakorlati tudást ad a nyolcadik alkalommal meghirdetett Pénzidomár elnevezésű gazdasági verseny. A háromfordulós vetélkedőre november 14-éig várják a jelentkezőket. Most először a döntőbe jutó csapatok iskoláit is jutalmazni fogják. A versenyt szervező és működtető szervezetek képviselői mindannyian egyetértettek abban, hogy a Pénzidomár a diákoknak és a gazdasági élet szereplői számára is fontos megmérettetés. Ahogy Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja szerdán fogalmazott,a legfontosabb a tudatos vállalkozói viselkedés kialakítása, valamint olyan tudás megszerzése a gazdasági élet szereplőinek, amelyekkel sikerrel juthatnak hozzá a különböző forrásokhoz.
Gergely László, fiókvezető kiemelte, munkaerőpiaci szempontból kiemelkedő jelentősége van annak, hogy jól képzett diákokból legyenek a jövő felkészült munkavállalói. Ez annak fényében is különösen fontos, hogy számos területen munkaerőhiánnyal küzdenek az alkalmazók.
A verseny maga első alkalommal három fordulós lesz.
Az első fordulóból kreatív és szakmai feladatok megoldásával juthatnak a második körbe, amelyben egy gazdasági szimulációs játékban 36 csapat mérheti össze tudását. Ebben a körben több héten át tartó, önálló döntéseket kívánó szimulációs játékban versengenek a résztvevők.
A harmadik fordulóba jutott csapatok január 24-26 között fognak megmérkőzni Csíkszeredában. A kétnapos döntő során valós vállalati helyzetek megoldását kell kidolgozniuk és prezentálniuk a csapatoknak.