Pénteken és szombaton rendezik az országos ralibajnokság első versenyét, az Argeș Ralit.Az év elején közzétett versenynaptár szerint májusban a Hargita Gyöngye Ralival kezdődött volna az idény, ám ez a járvány miatt gyökeresen megváltozott.

A szövetségi elnök döntése szerint a korábban közzétett kilenc verseny helyett csak hat alkotja a 2020-as országos bajnokságot: törölték a Bákó és a Brassó Ralit, akárcsak a bónuszhelyszínként szereplő Bukovina Ralit. A Hargita Gyöngye Tess Rali (Raliul Perla Harghitei Tess) a bajnokság második versenye lesz, július 17–18-án rendezik meg aszfalton.

A több mint féléves bajnoki szünetben sok változás történt a rali mezőnyében, voltak visszalépések, új csapatok jelentek meg.

„Sok minden változott az év eleje óta, a vírus gyakorlatilag mindent átírt. Az elnök pedig úgy döntött, hogy az Argeș Ralival kezdődik a bajnokság.(…) Izgalmas, a Transzfogarast is érintő verseny vár ránk a hétvégén, amit élőben is közvetítenek” – mondta el, a Hargita Gyöngye Tess Rali főszervezőjével, Ferencz Csaba

Forrás: székelyhon.ro