Július elsejétől újraindította budapesti és bécsi járatait a Román Vasúttársaság (CFR). A CFR közlése szerint szerdától közlekedik a Bukarest-Budapest, csütörtöktől pedig a Budapest-Bukarest járat. A Brassó-Budapest járat szintén szerdától startolt, Budapestről Brassóba pedig csütörtökön indul a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett járat. Temesvárról Budapestre csütörtöktől utazhatunk. Az ausztriai ÖBB és a magyarországi MÁV-val folytatott tárgyalások eredményeképpen július 1-jétől ismét közlekednek a Bukarestből, Brassóból, illetve Temesvárról induló és a Kürtös (Curtici)-Lőkösháza, valamint a Biharpüspöki (Episcopia Bihor)-Biharkeresztes vasúti határállomáson át Budapestre és Bécsbe érkező járatok. Július 6-ától a ruszei járatokra is lehet jegyet váltani.

Újra közlekedik a Corona InterCity Székelyföldre

A koronavírus miatt bevezetett járványügyi korlátozások feloldásával szerdán magyar idő szerint 17:35 órakor újra elindul a Keleti pályaudvarról Brassóba a Corona InterCity, majd Székelyföldről július 3-án érkezik vissza Budapestre – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel. A vasúttársaság honlapján közzétett közlemény szerint a vonat Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót. A járat Magyarországon csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokon áll meg.

A vonatban a járványhelyzet előtti állapothoz képest az eddiginél korszerűbb, légkondicionált hálókocsik és fekvőhelyes kocsik közlekednek, amelyek konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek. A vonatra a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú SparNight menetjegyek is válthatók, a biztonságos utazás érdekében azonban a hatágyas fülkébe való foglalás nem lehetséges. Az arcot eltakaró maszk, sál vagy kendő viselése Magyarországon – és Romániában is – a kormányrendeleteknek megfelelően továbbra is kötelező. A Corona InterCity útvonalán nappal közlekedő Hargita IC egyelőre nem közlekedik, újraindítása a nyári szezon végét követően várható.