Vox Nagyvilág

ovoda1

Ma este 19 órától újból jelentkeznek a Keresztúri Televízió műsorai. A sort a Hargita Stúdió által készített Látogató nyitja, melyben Kőrispatakra látogathatunk el. Portréműsorunkban, a Szabadidőben, Mező Dóra vendége Gagyi Réka lesz, aki programkoordinátor az Erdélyi Ífjúsági Egyesületnél. A Keresztúri Magazin ismétlésében összefoglaljuk a Születés Hetének a rendezvényeit, a XVI. Fától fáig, verstől versig versmondó találkozót. Ellátogattunk a Vadrózsák zárótáncgálájára, a Zalai Táncegyüttes - Táncmozaik előadására és az Udvarhely Néptáncműhely - Vallomások előadására is.  Mesemondó Találkozó volt a Mesevár Napköziotthonban, melyre kollégáink is ellátogattak. Természetesen lesz Retro Percek is. Körkérdés műsorunkban Simó Margit Melinda műsorvezető Lakatos Sándorral, lelkész vallástanárral, Sípos Istvánnal, tanárral,tanfelügyelővel és Sípos Lászlóval, firtosváraljai unitárius lelkésszel beszélget. A témák: Pünkösd megélése, közzösségi lét, népszokások, Lovaglás. Kellemes időtőltést kívánunk!

2018.05.22

napp

Napsütéses, meleg keddi napra számíthatunk térségünkben. Csapadék nem valószínű. A nappali átlaghőmérsékleti értékek 20-24 C fok körül fognak alakulni. Éjszaka 14-15 fokokat mérhetünk.

2018.05.22

csíksomlyói búcsú

Ma egy igazán tartalmas műsorösszeállítást tekinthetnek meg a KTV-n. Először is a Keresztúri Magazint láthatják, melyben összefoglaljuk a Születés Hetének a rendezvényeit, a XVI. Fától fáig, verstől versig versmondó találkozót. Ellátogattunk a Vadrózsák zárótáncgálájára, a Zalai Táncegyüttes - Táncmozaik előadására és az Udvarhely Néptáncműhely - Vallomások előadására is.  Mesemondó Találkozó volt a Mesevár Napközitthonban, melyre kollegáink is ellátogattak.Természetesen lesz Retro Percek is. Körkérdés műsorunkban Simó Margit Melinda műsorvezető Lakatos Sándorral, lelkész vallástanárral, Sípos Istvánnal, tanárral,tanfelügyelővel és Sípos Lászlóval, firtosváraljai unitárius lelkésszel beszélget. A mai témák: Pünkösd megélése, közzösségi lét, népszokások, Lovaglás.  A Szabadidő műsorunkat is megismételjük, melyben Mező Dóra vendége, Rácz Norbert Zsolt, kolozsvári unitárius lelkész volt. Azután a Hargita Stúdió által készített Székely Konyha újabb adását tekinthetik meg. Kellemes időtőltést kívánunk!

2018.05.18

nap

Borongós, néhol napsütéses, délután pedig csapadékos pénteket jósolnak a meteorológusok térségünkre. Nappal 18-20, éjszaka 13-15 fokokat mérhetünk. Hétvégén is megmarad a szomorkás, esős időjárás. A nappali átlaghőmérsékleti értékek 17-20, az éjszakai pedig 12-15 C fok körül alakulhatnak. Hétfőre visszatér a napsütés, a meleg adáskörzetünkbe.

2018.05.18

naspugar

Enyhén felhős, de többnyire napsütéses napra számíthatunk térségünkben. Csapadék a késő délutáni órákban valószínű. Nappal 15-17 fokokat, éjjel pedig 13-15 fokokat mérhetünk.

2018.05.17

felhos3

Ma is borongós, csapadékos időjárásra számíthatunk adáskörzetünkben. Dél körül süthet ki egy kicsit a nap. A nappali átlaghőmérsékleti értékek 14-18 C fok körül fognak alakulni. Éjszaka 10-11 fokokat mérhetünk.

2018.05.16