A székelykeresztúri Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület mint testvérszervezet meghívást kapott a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (KÖTÉL) tűzoltószertárának avatóünnepségére október 6–8-án.

Az épület elkészülése 18 éves álom beteljesülését jelentette a kaposvári önkéntesek számára. A rendezvényen részt vett Hargita Megye Tanácsa részéről Rátz István megyei tanácsos. A kaposvári önkéntesek a székelykeresztúri egyesület tagjait már a szervezet alakulása után felkarolták, követendő példát és helyes irányt mutattak nekik, tőlük kapták az első védőfelszereléseket, ezenkívül alapfokú tűzoltó-, műszakimentő-, elsősegély- és alpinoktatást is biztosítottak a keresztúri csapatnak. Számos közös tevékenységet folytattak, úgymint szimuláció, gyakorlat, sérült személyek hazatelepítése külföldről, beteg személyek Magyarországra való szállítása, árvíz elleni védekezés a Gagy mentén és más Hargita megyei településeken, árvízkárok felszámolása a magyarországi Tahitótfaluban.

A két csapat 2006-ban aláírt testvérkapcsolata azóta is aktív, és ennek a jelképes megpecsételéseként október 8-án a keresztúriak egy kopjafát adományoztak a kaposvári önkéntes bajtársaknak, amely számukra azt az önzetlen kapcsolatot jelképezi, amely határokat nem ismerve, gátakat legyőzve összeköti az anyaországi magyarokat a Székelyföldön élőkkel. Az adomány kijuttatásában Hargita Megye Tanácsa is segített. 

 

villam logo

 

2016.10.12.