Nem csak a helybéliek segítettek, csaknem egész Székelyföld megmozdult a Baróton tűzkárt szenvedett és földönfutóvá vált ötgyermekes család támogatására.
Külföldön élő magyarok is küldenének adományokat.
Már a tűzeset másnapján megmozdultak a segíteni szándékozó környékbeli emberek, ruhát, élelmiszert gyűjtve a családnak, a baróti városházán tanácskozást tartottak a teendőkről. Az adománygyűjtést Demeter Zoltán, a Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókjának baróti munkatársa koordinálja. Facebook-csoportot hozott létre, ahol a segíteni kívánók fontos információkat tudhatnak meg a család támogatási lehetőségeiről.A közösségi oldal szerint a jövő hét elejétől (október 24.) kezdődően a Gondviselés Segélyszervezet által kiállított adománylistával és ajánlólevéllel, illetve a baróti polgármesteri hivatal által kiadott felhatalmazással rendelkező önkéntesek fogják Barót lakóit felkeresni, és a család megsegítését szolgáló adományokat összegyűjteni.
Ugyancsak a jövő héttől kezdődően, 8–15 óra között a baróti polgármesteri hivatal titkárságán is fel lehet iratkozni az adományozók listájára.

 

2016.10.21.