A hátrányos helyzetű fiatalok munkavállalását segíti az a projekt, amelynek záróeseményét pénteken, október 21-én tartották a csíkszeredai megyeházán. A Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság Fiatalok a jövőért – támogatott foglalkoztatás elnevezésű projektjét a Norvég Alap támogatta.

Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője beszámolt: jó volt több szervezettel közösen tevékenykedni, hiszen a hibákkal és az erősségekkel együtt egy csapat erősebb, mint az egyén. Mindenki pozitív benyomással zárja a projektet, a partnerek vállalták, hogy a szolgáltatásokat még legalább öt évig fenntartják. Az eredmények azt mutatják, hogy szükség van a projektre és folytatni kell azt, összegezte Elekes Zoltán. Létrehozták a támogatott foglalkoztatási központok hálózatát, a központok Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron működnek. Kidolgoztak egy közös módszert, segítve az egységesített munkát és az együttműködést.

A munkahelyet a fiatal igényeinek és adottságainak megfelelően keresik, mondta Gál Katalin, eddig hatvan esetben végeztek munkahelyközvetítés, amelynek körülbelül felében történt meg az alkalmazás.

Job search confusion

 

2016.10.24.