Péntektől kezdődően rendkívül mozgalmas hétvége volt Székelykeresztúron és környékén.
Szeptember 23-án, pénteken volt a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap, ehhez kapcsolódott a "Let's do it Romania!" kezdeményezése. Több megmozdulás is történt Keresztúron ehhez a programhoz kapcsolódóan. 
A Berde Mózes Unitárius Gimnázium szeptember 22-én 14 órától szedték a szemetet az Orbán Balázs utcától kiindulva a Sóskútig. Az iskolától egészen a régi hotelig, és a színpadig vitt a diákok útja. "Ez egy teljesen önálló indíttatású dolog a gyerekek kérésére - már őket is zavarta a szemetes környezet." - mondta el Bölöni László tanító. Az akcióba a III. és a VIII. osztályosok kapcsolódtak be a két osztályfőnök, Demeter Annabella és Bölöni László vezetésével. Szombaton a székelykeresztúri polgármesteri hivatal az Erdélyi Ifjúsági Egyesülettel és a Hubertus Vadász- és Sporthorgász Egyesülettel közösen hirdetett szemétszedési akciót. A kesztyűket, zsákokat mindkét nap a hivatal biztosította, a városgondnokság munkatársai a szemétszállítást is megoldották.
Szintén pénteken este, 17 óraikezdettel vette kezdetét a Berde Mózes Unitárius Gimnázium nagykorúsítási ünnepsége, amelyen rengeteg diák, szülő és hozzátartozó vett részt. Szombaton nagyszabású íjászünnepre került sor a Siménfalvához tartozó Tordátfalva határában. Az idén már 8. alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra Szentegyházáról, Gyergyószentmiklósról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Szovátáról és Magyarországról is érkeztek íjászok és íjászcsapatok. Vasárnap az unitárius egyház keretében folytatódtak a programok, a gyülekezet tagjai és az érdeklődők Ünnepi istentiszteleten vehettek részt 11 órától, amit a hagyományos termékvásár és színes programok követtek a közösségi ház udvarán az Őszi Hálaadás elnevezésű program keretében. Mind a négy eseményről részletes beszámolót láthatnak majd a Keresztúri Televízió szeptember 30-i, pénteki magazinműsorában.

 

2016.09.26.