Egy hete villámcsapás következtében az oldalfalak és a torony kivételével porig égett az atyhai, Mária Magdolna tiszteletére szentelt templom.

Mára már eltakarították az elégett maradványokat, pénteken 58 önkéntes segédkezett a munkálatokban. 19 utánfutónyi hulladékot szállítottak el.
2014-ben fejezték be a most leégett templom teljes tatarozását. Az 1867-es tűzvész is hasonló pusztítást végzett, annak emlékeként őriztek egy Assisi Szent Ferencet ábrázoló megszenesedett szobrot. Ez sajnos a szeptember 18-i tűzvészben elégett, megmaradt azonban egy másik, Krisztust feltámadása után ábrázoló szobor. A helybéliek csodaként tekintenek erre, mivel a szobor körül minden megsemmisült.

Nemcsak a templomi berendezés égett el, hanem a harangok is megolvadtak. A nagyobb, majdnem 300 kilogrammos harangból csak egy kis darab maradt meg, a legkisebb teljesen megsemmisült, míg a középső használhatatlanná vált.

A Korond községhez tartozó településre eddig nem látott figyelem irányul, és a közösség példás összefogásának köszönhetően talán még a tél beállta előtt sikerül befedni a templomot.

 


2016.09.27.