Október 9-étől újra megkedi tevékenységét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportja, amelynek tagjai évente kétszer utaznak Hargita megyébe – írja közleményében az NGYSZ.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja is csatlakozik az egyhetes körúthoz.  A mobilrendelőben dolgozó orvosok szűréseket, vizsgálatokat végeznek, és tanácsadást tartanak.
Az önkéntes orvoscsoport tagjai a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Emellett az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai  továbbképzéssel is segítik.
 Az NGYSZ gyermek-neurológusa ezen túlmenően folyamatosan támogatja munkájával a szervezet által felújított csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot.
Gazdag felhozatallal nyílt meg az Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

Megnyílt a huszonnegyedik Őszi Vásár Székelyudvarhelyen. A rendezvénysorozat négy napon át üzleti találkozóknak, valamint kulturális és gasztronómiai programoknak ad otthont a székelyudvarhelyi sportcsarnok, ahol több mint százötven kiállító és vásáros ajánlatából válogathatnak a látogatók.

„Célunk lehetőséget biztosítani a vállalkozóknak tevékenységük bemutatására, üzleti kapcsolatok kialakítására és fejlesztésére. Úgy gondoljuk, rendezvényünk hozzájárul a székelyföldi gazdasági közösség megerősítéséhez, egy versenyképes Székelyföld megvalósításához” – mondta köszöntőjében Orosz-Pál Levente. A főszervező kifejtette, ez alkalommal a Kárpát-medencében egy igazi baráti hármas jött létre: lengyel-magyar-székely vállalkozói fórum és üzleti találkozó. A hazai kiállítók mellett ugyanis magyarországi és lengyelországi vállalkozók is eljöttek az eseményre.

A sportcsarnokban és a minifocipályán vasárnap délutánig számos kiállító és vásáros termékei vásárolhatók meg, ugyanakkor kulturális rendezvények is várják a látogatókat.

 

2016.09.30.