A Molnár István Múzeum idei Múzeumok Éjszakája rendezvényére június 14-én, pénteken kerül sor gazdag és változatos programokkal.

Délelőtt 11.00 órától a gyerekeket, iskolásokat kézműves programokkal várják az Erdélyi Ifjúsági Egyesület, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum és Orbán Balázs Gimnázium tevékenységvezető csoportjai.

Aznap lesznek tanintézményeinkben az évzáró ünnepségek, szeretettel ajánljuk figyelmükbe rendezvényeinket, az évzáró után akár szervezetten, csoportosan térjenek be a múzeumba, és a tanévet még tetézzék egy kellemes foglalkozással, mielőtt elkezdődik a jól megérdemelt nagyvakáció.

De. 11.00 órától ingyenesen látogatható a múzeum összes kiállítása.

Egy, csak erre az alkalomra rendezett kiállítás „Madarak” címmel vár minden érdeklődőt. Láthatóak lesz a múzeum, állandó kiállításon nem szereplő madárgyűjteményéből válogatott gyönyörű példányok. A madarak mellett a lepkegyűjteményből is újból kiállítjuk a legszebbeket. Időközben felnőttek azok a gyerekek, aki a hat évvel ezelőtt bemutatott kiállítást nem látták, most lesz lehetőségük gyönyörködni ebben a gazdag lepkegyűjteményben, a nagyobbak pedig éppen azért jöhetnek újból megtekinteni, mert már látták, és talán szívesen fedezik fel újból.

16.00 órától könyvbemutatóval várjuk az irodalomkedvelőket. Szente B. Levente két legújabb kötetét, a Csillagtitok című verseskönyvet és a Bé kell nyúlni a medve torkába című, anekdotákat, igaz történeteket tartalmazó gyűjteményes kötetet tesszük az olvasók asztalára.

Ugyanekkor a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadója bemutatja a Virágvers, kutyatánc című, Főcze Kornélia, K. Kovács András, Laczkó Vass Róbert, P. Buzogány Árpád, Szente B. Levente gyermekverseit, valamint a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai illusztrációit tartalmazó kötetet.

17.00 órakor a múzeum udvarán fellépnek a Lelkes zenekar, a Vadrózsák Néptánccsoport és a Keresztúri Népzeneműhely diákjai Józsa Levente tanár úr irányítása mellett.

17.30 órakor Csomortáni Gál László Fafaggatás című képzőművészeti kiállítását nyitjuk meg, amelynek keretében levetítjük a művésszel készített kis portréfilmet.

18.00 órától az Udvarhelyszéki NAPKORONA Népdalkör tagjai énekelnek és derítik kedvre a közönséget is egy közös éneklésre a múzeum udvarán.

20.00 órakor a Polgári Fúvószenekar 1895 már hagyományosnak mondható koncertjének örülhetünk szintén a múzeum udvarán, idén ötödik alkalommal.

20.30 órától szintén hagyományszerűen Szász Csaba tanár úr népes gitáros csoportjával szabadtéri közös éneklésre kerül sor.

Az udvaron büfé működik majd, lesz lángos, kürtőskalács, vattacukor, stb.

Rendezvényeinkre a belépés ingyenes.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a Múzeumok Éjszakáján 2019. június 14-én, pénteken!

Rendezvényünk támogatója: Székelykeresztúr Város Önkormányzata